• UPDATE 04-11-2020 omtrent Corona

  Zoals ook bij ons als bestuur heerst(e) er ongetwijfeld onduidelijkheid bij sommigen van jullie over het wel of niet kunnen doorgaan van trainingen voor de jeugd, vanwege de vrij vage bewoordingen over het 'niet kunnen doorgaan van groepstrainingen'. In combinatie met de eerdere regels blijft dat echter nog steeds wel mogelijk voor de jeugd. De Nederlandse Basketbal Bond heeft het in ieder geval duidelijker kunnen verwoorden op hun site dan de overheid dat heeft gedaan.

   

  Laatste update: 04-11-2020
  AANSCHERPING CORONAMAATREGELEN MET BETREKKING TOT BASKETBALL
  Op 3 november heeft het kabinet aangegeven de gedeeltelijke lockdown die ingesteld was tot half december te verlengen. De competitie ligt gedurende deze periode stil. Daar bovenop gelden t/m 18 november verscherpte maatregelen. Deze twee weken mogen volwassenen in groepjes van maximaal twee personen sporten op 1,5 meter afstand. De jeugd t/m 17 jaar mag nog wel trainen en onderling spelen. Er geldt voor de binnensport een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte, tenzij het alleen jeugd t/m 17 jaar betreft.
  Bron: https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

   

  Op dit moment kunnen de trainingen voor de jeugd dus nog doorgaan, maar dat ligt ook in grote mate aan het gevoel dat de trainers hierbij hebben. Mochten zij de trainingen voor de komende twee weken toch liever stil leggen voor het team dat zij trainen, dan respecteren wij hun beslissing daarin.

  Trainingen voor volwassenen blijven stil liggen.

   

  Tot slot willen we alle jeugd en de trainers op het hart blijven drukken:
  • afstand te houden tot en tussen de (volwassen) trainers,
  • zo kort mogelijk voor de training te arriveren in je sportkleding,
  • na de training zo spoedig mogelijk weer naar huis te gaan
  • en GEEN gebruik te maken van de kleedkamers (er bereikten ons berichten dat sommigen dit toch nog doen! Doe het alsjeblieft NIET)