• Het u14-mix team is bijna een compleet nieuw team. Stijn, Benji, Resul, Luca en Koen speelden vorig jaar al U14. Het team wordt versterkt door Daniel, Simon, Damian en  Anna uit de U12 en Jade uit het U14/16 meisjes team. Het team heeft met Marije en Suzanne langs het veld twee nieuwe trainers/coaches.

    Het doel van dit jaar is plezier en op zowel technisch als tactisch gebied groeien. Hier werd in de eerste na de vakantie dan ook veel aandacht aan besteed in de trainingen. Je kan merken dat het team in een nieuwe samenstelling speelt, de spelers kunnen elkaar nog niet altijd even goed vinden. Voor de helft van het team is het daarnaast ook nog wennen aan een grotere bal en hoge ring. Veel is dus nieuw en wennen maar het team laat in de eerste weken al een duidelijke groei zien. En gelukkig zaten er veel ouders op de tribune om het team aan te moedigen!

    Over de eerste wedstrijd van het seizoen kunnen we kort zijn. De tegenstanders had een aantal grotere, maar ook snellere spelers met prima balgevoel. Ze zijn op dit moment een paar stappen verder dan het team van Pluto. Al snel stond een 0-10 stand op het bord en was een time out nodig om de koppies erbij te houden. Winnen zat er wellicht niet in, maar was wel een mooie gelegenheid om te laten zien wat we getraind hebben. In het eerste kwart lukte dit niet. Het team was overrompeld door de tegenstander en het eerste kwart werd afgesloten met een 2-19 achterstand.

    In het tweede kwart liet het team echter een hele andere kant zien. Het doel was om in de rust meer dan 10 punten gescoord te hebben. Er werd keihard gewerkt in de verdediging en iedereen probeerde goed de pass-lijn te verdedigen. Dit resulteerde in diverse onderscheppingen en fast-breaks. De tegenstander schoot bij een 9-19 een time-out in. Mooi afgedwongen en een mooie fase van de wedstrijd! De rest van de eerste helft speelde het team met meer durf en liet soms leuke dingen zien in de aanval. Helaas resulteerde dit niet in scores, terwijl de tegenstander de scoremachine weer had aangezet. Het doel van 10 punten werd wel mooi behaald, want we gingen met 11-31 de rust in. Goed gedaan dus!

    In de rust werd afgesproken dat we gingen proberen om aan het einde van de wedstrijd 25 punten te scoren. Met een eindstand van 28-78 is ook dit gelukt! Ook in de tweede helft werden soms mooie aanvallen gespeeld. Soms viel de bal goed, maar vaak ook nog net niet. Balen. Moeilijke eerste wedstrijd, waarin iedereen hard heeft gewerkt. Daarnaast was in deze wedstrijd al een progressie te zien. Komende weken zal nog hard getraind moeten worden op help-side verdedigen, passing en scoren. Volgende week speelt het team wederom een thuiswedstrijd. Dan is Basketiers uit Zevenaar de tegenstander.