• Trainingen/lidmaatschap/inschrijf- en machtigingsformulier

  Elk lid kan minstens 1,5 uur per week trainen in sporthal "De Tarthorst". Voordat je lid wordt mag je 5 maal gratis mee trainen, zodat je een indruk kunt krijgen van de sport. Daarna moet je een inschrijfformulier invullen om lid te worden van basketballvereniging Pluto.

  Het wordt aangeraden om vanaf de jongste groepen minimaal 2 keer per week te trainen. Ervaring heeft ons geleerd dat vooral jonge kinderen op deze manier het snelst de techniek en de vaardigheid onder de knie krijgen en daarmee ook direct het meeste plezier aan de basketbalsport beleven.Klik hier voor het gecombineerde inschrijfformulier en machtigingsformulier (versie 2018)

  Weten in welke leeftijdsgroep je valt?Kijk dan bij de link Lidmaatschap / Contributie

  Getraind wordt er volgens een bepaald trainingsrooster dat per seizoen verschilt. Per seizoen verschillen de dagen en tijden. Het aantal trainingen per week varieert per team. Gebruik de link hierboven om het trainingroster te downloaden.

  Meedoen aan de competitie kan pas nadat men ingeschrevenis bij de Nederlandse Basketball Bond. Daartoe dient bij de aanmelding één recente pasfoto ingeleverd te worden conform het inschrijfformulier. Overigens worden alleen volledig ingevulde inschrijfformulieren in behandeling genomen!

  Pluto wil een vereniging zijn waar kinderen in een veilige omgeving de basketbal-sport kunnen beoefenen. Dit houdt niet alleen in dat de trainer omkijkt naar het kind in geval van blessures en probeert deze te voorkomen, maar ook dat er sociale veiligheid is tijdens de wedstrijden en de trainingen. Hiertoe moeten alle trainers die in aanraking komen met kinderen die trainen en/of wedstrijden spelen, een Verklaring Omtrent het Gedrag inleveren bij de Technische Commissie. Deze VOG heeft bij Pluto een geldigheidsduur van 2 jaar en moet daarna opnieuw aangevraagd worden. De aanvraag van een VOG voor vrijwilligerswerk valt onder een algemene vrijstelling en is dus kostenloos.