• Na de leerzame eerste wedstrijd van vorige week, werd er deze week hard getraind om de aandachtspunten uit vorige wedstrijd te verbeteren. Er werd veel aandacht besteed aan (hard en voor de man) passen, scoren onder de basket en teamspirit. Aan mopperen op elkaar hebben we namelijk niks, aan aanmoedigen en elkaar aanwijzingen geven wel! Dat ging deze wedstrijd al een stuk beter!

De spelers waren al vroeg in de zaal om op te bouwen. Goed om te zien hoe er werd samengewerkt om alles snel op te bouwen. Ook dat is al goed voor het teamgevoel, goed om te zien! Na een goede warming up, kwam Pluto fel uit de startblokken. Waar de tegenstander vorige week een maatje te groot was voor Pluto, was al direct duidelijk dat Pluto op dit moment een aantal stappen verder is dan Basketiers. Ballen werden snel onderschept en Pluto kreeg een tal van scoringskansen. Een aantal werd mooi afgerond, maar ook uit deze wedstrijd liet ruimte voor verbetering zien. Met name de ballen van links bleken erg lastig te scoren. Gaat aan gewerkt worden! Via een 8-0 voorsprong na 5 minuten spelen, werd het eerste kwart afgesloten met 16-4.

Het vertrouwen in eigen kunnen groeide naarmate de wedstrijd vorderde. Er werd voor steeds betere opties gekozen en de fast-breaks kregen meer lijn. Ook werd er beter verdedigd en was er zelfs een aantal keer een help side verdediging te zien. Mooi! Ruststand 37-10.

In de tweede helft ging het zelfs weer een stapje beter dan in de eerste. Ondanks een slordige eerste 3 minuten van het 3de kwart, kwam de scoringsmachine goed op gang. Pluto wist via een 57-18 na het 3de kwart werd er uiteindelijk gewonnen met 85-20.

Leuke, sportieve wedstrijd en ondanks het grote verschil, ook weer een leerzame wedstrijd. Leuk feitje is dat iedereen tot score kwam in deze wedstrijd! De tribune was weer goed gevuld met enthousiaste ouders en de spelers hebben mooi laten zien wat ze kunnen. Ook mooi om te zien dat de tegenstanders de hele wedstrijd hard bleven werken voor elke bal. Petje af. Volgende week spelen de meiden en jongens van het U14-1 team in Bemmel tegen Batouwe. Dit team heeft, net als Pluto, één wedstrijd gewonnen en één wedstrijd verloren.