• Dames 1 wint op karakter eerste wedstrijd van Batouwe dames 2 (49-42)

    Nu met foto's!

    Het dames team is dit seizoen begonnen met een mooie winstpartij op Batouwe dames 2. Het team kent enkele wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Jolanda, Carmen en Nina zwaaiden af en Marije kwam over van ZAC Zwolle. Wat betreft het coachen heeft Eva het stokje overgenomen van Guus.

    Op vrijdag reisde het grootste gedeelte van het team (aka Jito fanclub) nog af naar Almere om bij de wedstrijd van de Orange Lions te kijken. Helaas ging de wedstrijd verloren, maar bleek de trip een prima voorbereiding op de eigen wedstrijd. Aan gezelligheid geen gebrek en op de terugweg kreeg de warming-up muziek afspeellijst een update (en werden de nummers er flink geoefend).

    Ondanks de late avond van ervoor, waren alle dames vroeg aanwezig om voor te bereiden op de wedstrijd. De sfeer zat er goed in en iedereen was gebrand om het seizoen goed te beginnen. Met slechts 8 beschikbare  speelsters, moest iedereen flink aan de bak. Pluto begon scherp aan de wedstrijd. Er werd hard gewerkt in de verdediging en in de aanval werd geprobeerd om vanuit rust en organisatie goede aanvallen te spelen. Via een 5-0 run werd het eerste kwart met 12-8 afgesloten. In het tweede kwart bleef de intensiteit in de verdediging hoog. Die leidde tot een aantal mooie fast-breaks en de voorsprong werd vergroot naar 27-19 bij rust.

    De tweede helft stond in het teken van de voorsprong behouden en gedoseerd spelen. Door de kleine bank was het essentieel om genoeg energie over te houden tot het einde van de wedstrijd. Batouwe begon het 3de kwart echter met een zone en kwam hierdoor sterk terug tot 27-27. Gelukkig herpakten de dames zich en liepen (mede door een aantal prima uitgespeelde fast-breaks) weer uit naar 42-33.  Het laatste kwart was op de tanden bijten. Gelukkig konden de dames hun voorsprong houden en wonnen op karakter met 49-42. Lekker begin van het seizoen! Volgende week spelen de dames in Nijverdal tegen de dames van The Valley Bucketeers.