• Dames 1 verliezen in Nijverdal van zichzelf en tegenstander in rugbywedstrijd tegen Valley Bucketeers (55-61)

  De dames van Pluto hebben de goede seizoensopening (winst op Batouwe dames 2) geen goed vervolg weten te geven. Vanaf het begin zaten de dames van Pluto niet lekker in de wedstrijd, werd de wedstrijd harder en onsportiever (je zou het ook lomp kunnen noemen, beide kanten) en werd uiteindelijk van zichzelf, en onnodig van de dames van Valley Bucketeers, verloren.

  Na de wedstrijd was de analyse van de dames en coach helder en allesomvattend: ‘je kan alles en iedereen de schuld geven, maar jullie hebben het zelf weggegooid’, ‘lelijkste wedstrijd ooit’, ‘we moeten harder trainen’, ‘we hadden moeten winnen’. Er zijn eigenlijk niet veel meer woorden nodig om deze wedstrijd te omschrijven. Hier toch een poging.

  Ondanks een niet fitte selectie (Marie bleef geblesseerd thuis, Claire ziek geweest, Fye aan het snotteren, Mary meteen door na het fluiten, Marije nog stijf van de botsing van vorige week), reisden de dames vol goede moed af naar Nijverdal. Waar het precies aan lag weet niemand, maar de absolute prestatiedrang en focus van de week ervoor ontbrak. Ondanks dat de dames de eerste minuten uitliepen naar een 7-1 voorsprong, zaten de dames niet lekker in de wedstrijd. Verdedigend niet fel en scherp genoeg en aanvallend eigenlijk alleen effectief in de fast-break. In de set play was het spel te onrustig, werden geen goede keuzes gemaakt en kwamen de dames amper tot score. In de eerste helft miste Valley Bucketeers kans op kans, waardoor de dames van Pluto met een 15-30 voorsprong de rust in gingen. So far, so good. Het moest beter, maar nog niks aan de hand.

  De dames van Valley Bucketeers speelden de hele tweede helft een zone press. Geen press om bang van te worden, want heel goed stond deze niet. Toch ontbrak het de dames van Pluto aan concentratie, lef en felheid om slim om te gaan met deze press. De wedstrijd, waarin ongeveer alles mocht en inmiddels ontaard was in vrij worstelen en af en toe meer op rugby leek dan op basketall, kantelde langzaam maar zeker in het voordeel van Valley Bucketeers. De focus van de dames van Pluto lag niet meer bij zichzelf, maar bij andere zaken (tegenstander, wedstrijdleiding, publiek etc.). De Bucketeers maakten gretig gebruik van de kansen die de Pluto dames hen gaven (de Pluto dames maakten ontelbare turnovers) en kwamen eind vierde kwart op voorspong. Ondanks alles hebben alle dames tot het einde keihard gewerkt, maar dit was niet genoeg voor de overwinning. De dames van Pluto trokken uiteindelijk aan het kortste einde en verliezen terecht, maar geheel onnodig de wedstrijd met 61-55.

  Balen, uithuilen, reflecteren, ervan leren en keihard trainen. De knop omzetten en beter terugkomen. Volgende week spelen de dames wederom een verre uitwedstrijd. Dan reizen de dames af naar Tubbergen om te spelen tegen Jolly Jumpers dames 2. Een tegenstander waar Pluto de afgelopen jaren vaak erg goed tegen speelde, maar niet van wisten te winnen. Weten de dames de knop om te zetten en te strijden voor de overwinning?

  P.s. 19 januari kans op revanche tegen de Valley Bucketeers.