• Dames 1 houdt (ondanks verlies) goed gevoel over aan wedstrijd tegen Jolly Jumpers dames 2 (73-83)

    Afgelopen zaterdag vertrokken 7 dames en coach richting Tubbergen om te spelen tegen Jolly Jumpers dames 2. De dames van Pluto zijn dit seizoen op zoek naar de balans tussen ‘alles geven’ en ‘doseren’, want wedstrijden met 7 à 8 dames (tegen soms 11 of 12) is zoeken naar de juiste verdeling van energie. De dames van Jolly Jumpers hoefden zich daar echter geen zorgen over te maken. Dit kleine (qua lengte) team beschikte over 12, overwegend snelle, technische sterke speelsters. Het doel van deze wedstrijd was vooral creatief zijn, goede aanvallen opzetten, hard verdedigen en ‘zie het als een goede conditietraining’ (aldus Eva). Het resultaat zou van minder belang zijn, als er maar goed werd gespeeld.

    De druk van het ‘moeten winnen’ was eraf. In tegenstelling tot vorige week, werd deze wedstrijd strak gefloten. Bij Jolly Jumpers leek onderschatting een rol te spelen en zij leken meer moeite te hebben met de strakke wedstrijdleiding. Dit alles kwam het spel van de dames van Pluto ten goede. Ondanks een zwaar eerste kwart, waarin de Pluto dames op zoek waren naar ritme (inside werd nog niet lekker samengespeeld en de dames hadden moeite met het omzeilen van de press), bleven de dames van Pluto dicht bij Jolly Jumpers (18-12). In het tweede kwart kwam Pluto goed in hun spel. De press leverde weinig problemen op en de aanval ging steeds beter lopen (zowel via drives als inside). Halverwege het tweede kwart pakten de dames van Pluto zelfs brutaal een voorsprong (22-26 en 30-32). Het vasthouden van deze voorsprong lukte echter niet en er werd (verrassend) gerust met een gelijke stand van 34-34. Boven verwachting!

    De tweede helft liet een gelijk beeld zien als het tweede kwart. De teams hielden elkaar continu in evenwicht, waarin Jolly Jumpers elke keer net een aantal punten voor stond. De dames van Jolly Jumpers leken af en toe vooral tegen zichzelf te spelen, terwijl de dames van Pluto er alles uit gooiden om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Met nog 2.00 minuten te spelen stond er slechts een 75-73 achterstand op het bord, waarbij winst dus gewoon mogelijk was! De laatste minuut zorgde echter nog voor een kleine zure nasmaak want 83-73 geeft echt een vertekening van het verloop van de wedstrijd. Alleen in het eerste kwart stond kort een 10 punten achterstand op het bord (18-8) voor de rest was het een goede (en overigens zeer sportieve) wedstrijd waarin het verschil steeds 2, 3 of 4 punten was. Goed gespeeld en hard geknokt. Deze wedstrijd liet weer een progressie zien in het spel van de dames.

    Volgende week spelen de dames één van hun weinig thuiswedstrijden in de eerste helft van het seizoen. Ze zullen dan aantreden tegen het eerste damesteam van Twente Buzzards. Tip off 17.30 uur in de eigen, vertrouwde Tarthorst.